Roughneck Racing

De passie voor varen ligt aan de basis van Roughneck. Van jongs af aan is eigenaar Ronald Oosterman al aan het varen op de Noordzee. Deze passie heeft er voor gezorgd, dat na een langdurige zoektocht, de ideale boot voor de Noordzee is ontstaan in het merk Roughneck. De boten zijn geperfectioneerd voor op de ruige Noordzee. Dit heeft er voor gezorgd dat we met trots kunnen maar ook durven zeggen dat wij de beste boot maken die er op de markt is. In 2007 zijn we begonnen 
met racen en met succes. Door de jaren heen hebben onze teams nationale en internationale races gedomineerd met de 636 en 808. De racesport is voor ons ook de ideale mogelijkheid om te innoveren en om deze innovaties te testen.

Stepped
Hull

Alle Roughneck Ribs zijn uitgerust met een zogenaamde Stepped Hull ook wel VFI, Ventilated Flow Interrupter genoemd. Deze Stepped Hull is een uniek vormgegeven bodemprofiel en is ontstaan aan het begin van de 1900 eeuw in de watervliegtuigindustrie. Tijdens het opstijgen zorgt deze Stepped Hull er voor om zo min mogelijk weerstand in het water te genereren. Hierdoor stijgen watervliegtuigen eerder op. Wanneer dit wordt toegepast op een boot, zorgt dit voor meer stabiliteit, een lager brandstof verbruik en een betere handeling van de boot. U als booteigenaar bent hierdoor in staat om veel betere prestaties neer te zetten. Veiligheid tijdens hoge snelheden kunnen we hierdoor waarborgen. Wij streven naar absolute klanttevredenheid. Daarnaast hebben we veiligheid en kwaliteit hoog in de vaandel staan.