Roughneck 555

Leisure / Sport

De Roughneck 555 VFI schreef meteen tijdens z’n introductie al geschiedenis. Deze Rib werd uitgeroepen tot ’s werelds snelste 5,5 meter productierib. Tot de dag van vandaag is het geen enkele Rib in deze klasse gelukt om met een 70 pk outboard motor en twee passagiers in de boot, een snelheid van 39 knopen te halen. 

De kracht van deze Roughneck boot zit hem in het feit dat er met betrekkelijk lichte motoren al hoge snelheden kunnen worden bereikt door toepassing van de dubbele stepped hull; of te wel de VFI-techniek. 

Deze overall performer schuwt hoge snelheden niet, maar is zeker ook geschikt om een lekker middagje mee te cruisen. Met een relatief lichte motor is het mogelijk om met vier volwassenen in plane te varen. De stepped hull en het uitgekiend ontworpen onderwaterschip, zorgen ervoor dat een u een behoorlijke snelheid kunt halen gecombineerd met gunstig brandstofverbruik. 

De compacte afmetingen maken deze Rib uitermate geschikt voor de kleinere en minder ruige vaargebieden. De 555 wordt ook vaak ingezet met een buddy als ‘stand by boot’ tijdens zeilwedstrijden.

Specificaties
Length5.55 m
Beam2.25 m
Weight320 kg
PropulsionOutboard
Max. speed72 km/h
Technisch
Fuel capacity.
ConstructionGRP Hand Lay Up
Hull designStepped hull VFI
Deadrise.
ClassificationCE - B/C
BuilderRoughneck Marine

Contact over de 555

Heeft u een vraag of opmerking over dit model? U kunt dan gebruik maken van onderstaand formulier om uw gegevens achter te laten. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.